Annons
Nyheter

Tågstopp i Skåne – tusentals drabbade

Ett signalfel har slagit ut stora delar av tågtrafiken i Skåne dagen före julafton.
Tågstoppet påverkar tusentals resenärer – och SJ har inga ersättningsbussar att tillgå.
Trafik • Publicerad 23 december 2019

Under måndagsmorgonen blev det stopp för tågen mellan Malmö och Lund efter ett signalfel i Arlöv. Vid 10.30-tiden fanns ingen prognos för när spåren kan öppna för trafik som vanligt igen.

Tågstoppet drabbade näst intill samtliga tåg på den aktuella sträckan, däribland SJ-tåg på väg till och från Malmö.

Annons

– Vi håller på att vädja till Trafikverket om att få köra igenom eftersom vissa tåg har släppts fram. Vi är högst angelägna om att våra resenärer måste fram i dag, hellre lite sent än inte alls, säger Stephan Ray, presstalesperson för SJ.

Skånetrafiken erbjuder ersättningsbussar för resenärer som ska åka mellan Malmö och Lund. Den möjligheten har dock inte SJ då det inte finns en enda ledig buss mellan Malmö och Jönköping, enligt Stephan Ray.

– Alla avgångar är slutsålda i princip. Det är massor av julklappar och massor av bagage, så vi vill givetvis undvika att behöva stå still någonstans, säger Stephan Ray.

Vid lunchtid meddelade Skånetrafiken att deras tåg åter kör som vanligt mellan Lund och Malmö. Resenärerna får dock räkna med fortsatta förseningar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons