Annons

Talangerna avgjorde för Sverige

Supertalangerna Lucas Raymond och Alexander Holtz tog ett steg närmare varsin plats i junior-VM när de såg till att Juniorkronorna besegrade Finland i Helsingfors med 2–1.
Därmed vann Sverige den sista turneringen före JVM.
Ishockey • Publicerad 10 november 2019
Lucas Raymond. Arkivbild.
Lucas Raymond. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

De två 17-åringarna är svensk ishockeys mest spännande talanger och tävlar mot två år äldre spelare för att ta en plats till JVM som avgörs i Tjeckien 26 december-5 januari.

Kanske säkrade de sina platser på söndagen.

Annons

De såg till att Sverige vände 0–1 till 2–1 mot Finland, som vann JVM förra säsongen i Vancouver. Djurgårdens Holtz kvitterade i andra perioden och Frölundas Raymond gjorde segermålet i numerärt överläge med bara 1.45 kvar att spela.

Det var 17-åringarnas första mål i J20-landslaget.

Holtz och Raymond låg bakom Sveriges guld i U18-VM i våras, det första i historien. Lucas Raymond gjorde hattrick i finalen mot Ryssland som han avgjorde i förlängning.

Sverige vann turneringen efter tre raka segrar, 2–1 över både Tjeckien och Finland och 6–1 över Ryssland.

Ett perfekt genrep för förbundskaptenen Tomas Montén och hans lag. Turneringen i Helsingfors var den sista före han presenterar truppen till junior-VM den 4 december.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons