Annons
Nyheter

Tandblekningsreklam fälls – riktades mot barn

Konsument • Publicerad 8 april 2023
Det handlar om ett Facebook-inlägg med en bild på två flickor och ett ”junior”-erbjudande. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

En kosmetisk tandvårdsmottagning i Göteborg har fällts av Reklamombudsmannen (RO) efter en reklam för tandblekning som riktats till personer i tonårsåldern, skriver Göteborgs-Posten.

Det handlar om ett sponsrat inlägg på Facebook bestående av en bild på två flickor och en text med ett ”junior”-erbjudande för personer mellan 13 och 17 år. Inlägget hashtaggade också 31 gymnasieskolor i Göteborgsområdet.

Annons

Företaget anmäldes i januari av en privatperson som ansåg att reklamen var riktad mot barn.

– Både påståendena, bilden med antagligen minderåriga flickor och att annonsören har taggat så många skolor i samband med inlägget, spelar roll för bedömningen som gjorts, säger Gunilla Welander, jurist på RO och föredragande i ärendet, till GP.

Annonsören har valt att avstå från möjligheten att yttra sig i fallet och inte heller velat kommentera uppgifterna till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons