Annons
Nyheter

Techaktier höll andan uppe på Wall Street

Börs • Publicerad 7 december 2020
USA-börserna stängde blandat. Arkivbild.
USA-börserna stängde blandat. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan AP/TT

USA-börserna stängde blandat på måndagen när de växande skarorna covidsjuka i landet åter hamnade i fokus. Investerarna flydde till techaktierna som visat sig stå sig bra även när ekonomiska uppoffringar väntar.

Facebook var en av dagens vinnare, aktien steg 2,1 procent. Nasdaq-noterade Tesla hjälpte också till att hålla upp indexet med en uppgång med 7,1 procent.

Annons

Apple steg 1,2 procent, efter att ha meddelat att de har en ny Mac-processor på gång. Det medförde i sin tur att chiptillverkaren Intel backade 3,4 procent, då Apples processor ska vara snabbare än Intels motsvarighet.

De stora oljebolagen backade i takt med att oljepriset sjönk, Exxon tappade 2,1 procent och Chevron gick ned 3,1 procent.

Dow Jones industriindex föll 0,5 procent, S&P 500 gick ned 0,2 procent medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex lyfte 0,4 procent och därmed satte ännu ett nytt indexrekord.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons