Annons
Nyheter

Tegnell utsedd till "Årets viktigaste svensk"

Samhälle • Publicerad 6 augusti 2021
Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten, har utsetts till "Årets viktigaste svensk" av Icakurirens läsare. ArkivbildFoto: Claudio Bresciani/TT

Anders Tegnell har utsetts till "Årets viktigaste svensk" av Icakurirens läsare. Statsepidemiologen vid Folkhälsomyndigheten var klar etta för de omkring tusen läsare som har röstat.

– Det står klart att det stora flertalet har ett förtroende för honom, även om man kan diskutera munskydd, säger Åsa Holmström, chefredaktör för Icakuriren.

Annons

Tegnell blev klar etta i omröstningen, följd av den lika klara tvåan Melinda Jacobs, "Lilla hjärtats" familjehemsmamma som står upp för barns rättigheter.

Kampen om tredje plats blev desto jämnare. Länge stod det och vägde mellan Greta Thunberg och socialminister Lena Hallengren (S). Men i slutändan var det den unga miljöaktivisten som drog det längsta strået.

Det var första året som Icakuriren arrangerade omröstningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons