Annons
Nyheter

Tele2 får reklamförbud

Ekonomi • Publicerad 1 juli 2021
Tele2 förbjuds att använda ett antal påståenden i sin marknadsföring. Arkivbild
Tele2 förbjuds att använda ett antal påståenden i sin marknadsföring. ArkivbildFoto: Janerik Henriksson/TT

Tele2 får inte längre använda påståenden som "Sveriges bästa mobilnät", "Snabbast 5G" eller "50 procent snabbare än andra operatörer" i sin marknadsföring, slår Patent- och marknadsdomstolen fast.

Enligt domstolen har inte Tele2 bevisat att operatören under den period som påståendena använts haft den ställning på marknaden som påståendena ger sken av, skriver Dagens Juridik.

Annons

"Domstolen finner att det finns starka skäl att förbjuda påståendena för att skydda konsumenternas intressen", står det i domen.

Patent- och marknadsdomstolen förbjuder nu Tele2 att använda flera påståenden i sin marknadsföring vid vite om två miljoner kronor.

Tele2 drogs inför domstol av mobiloperatören Tre och ådöms också att betala konkurrentens rättegångskostnader på 1,7 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons