Annons
Nyheter

Terapeut sexofredade patient på vårdcentral

Brott • Publicerad 2 februari 2023
En patient på en vårdcentral i Småland har utsatts för sexuellt ofredande av terapeut, som nu döms till dagsböter och skadestånd. Arkivbild.Foto: Fanni Olin Dahl/TT

Under ett besök på vårdcentralen började en terapeut att kyssa och tafsa på patienten och sade att han vill ge henne oralsex. Nu döms terapeuten för sexuellt ofredande, rapporterar Smålandsposten.

Kvinnan hade fått behandling hos honom flera gånger tidigare. Vid det aktuella tillfället har han beskrivit för tingsrätten att han "förlorade sig själv". Domstolen anser att kvinnan i egenskap av patient befunnit sig i en utsatt position.

Mannen döms till 40 dagsböter och ska betala 12 000 kronor i skadestånd till patienten. Domstolen har i bedömningen vägt in att han vid en fällande dom kommer att förlora sin yrkeslegitimation.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons