Annons
Nyheter

Tesla föll på Wall Street

Börs • Publicerad 7 januari 2022
Mest nedåt på Wall Street. Arkivbild.
Mest nedåt på Wall Street. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP-TT

Två av New York-börsens ledande index backade på fredagen efter beskedet från regeringen om att betydligt färre nya jobb än väntat skapades i USA i december. Uppåt drog bland annat energiaktier, medan teknikbolagen tappade.

Bland förlorarna fanns elbilstillverkaren Tesla, som sjönk 3,5 procent, och grafikkortsbolaget Nvidia, som backade 3,3 procent.

Annons

Samtidigt steg räntan på den tioåriga statsobligationen till en nivå som inte noterats sedan coronapandemin inleddes i början av 2020.

Många investerare på Wall Street ser det nu som sannolikt att centralbanken Federal Reserve höjer styrräntan så tidigt som i mars.

Dow Jones industriindex stängde oförändrat, medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade 1,0 procent och det breda S&P 500-indexet gick ned 0,4 procent.

Räknat på hela den gångna veckan backade S&P 500 1,9 procent och Dow Jones 0,3 procent. Nasdaq tappade hela 4,5 procent, den största nedgången på en enskild vecka sedan februari förra året.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons