Teslas Model 3 fortsatt nummer ett i Norge

Ekonomi • Publicerad 1 oktober 2019
Teslas Model|3 är sedan lanseringen tidigare i år nummer ett på den norska bilmarknaden. Arkivbild.
Teslas Model|3 är sedan lanseringen tidigare i år nummer ett på den norska bilmarknaden. Arkivbild.Foto: David Zalubowski AP/TT

Teslas elbil Model 3 är Norges mest sålda bil under tredje kvartalet, trots en kraftig inbromsning jämfört med bilmodellens försäljningsvolym under de två första kvartalen 2019.

Totalt sålde Tesla 3 300 Model 3 i Norge under tredje kvartalet, vilket var 900 fler än tvåan, Volkswagens Golf.

Under första kvartalet i år, då bilmodellen introducerades, låg försäljningen på 6 123 bilar och under andra kvartalet såldes 4 438 bilar.

Stora skattesubventioner för elbilar ligger bakom Teslas dominans på den norska marknaden, där andelen elbilar av den totala bilförsäljningen i september låg på 54,4 procent – en ökning från 45,3 procent motsvarande månad 2018.

I fjol låg andelen el- och hybridbilar i Norges nybilsregistrering på 46 procent, enligt OECD-organet International Energy Agency.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.