Annons
Nyheter

Teslas omdiskuterade autopilotsystem synas

Ekonomi • Publicerad 16 augusti 2021
Teslas vd och grundare Elon Musk. Arkivbild.
Teslas vd och grundare Elon Musk. Arkivbild.Foto: Patrick Pleul/AP/TT

Den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA öppnar en utredning gällande Teslas autopilotsystem, efter ett antal uppmärksammade olyckor där systemet varit aktiverat. Det rapporterar bland andra Wall Street Journal.

Enligt dokument som blev offentliga på måndagen har NHTSA dokumenterat elva sådana olyckor sedan 2018. Myndigheten ska nu granska vad som har legat bakom olyckorna.

Annons

Tesla har själv beskrivit det så kallade autopilotsystemet som att det trots sitt namn kräver att en människa sitter i förarstolen och därmed inte ska ses som en självkörande bil.

Krav på att Teslas autopilotsystem ska synas ordentligt har väckts på flera håll sedan rapporter kommit om att systemet kan aktiveras utan att någon sitter i förarsätet. Bland annat har tekniker vid tidskriften Consumer Report lyckats lura systemet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons