Annons
Nyheter

Test för prostatacancer skjuts upp

Coronaviruset (TT) • Publicerad 23 mars 2020
PSA-prov i form av ett blodprov för att upptäcka prostatacancer. I Skåne föreslås nu införandet av screening för prostatacancer skjutas upp. Arkivbild.
PSA-prov i form av ett blodprov för att upptäcka prostatacancer. I Skåne föreslås nu införandet av screening för prostatacancer skjutas upp. Arkivbild.Foto: Dan Hansson / SvD / TT

Införandet av screening för prostatacancer i Skåne bör skjutas upp på grund av det ansträngda läget i vården, anser de fyra partierna M, L, C och KD som ingår i Allians för Skåne och tillsammans styr Region Skåne.

Totalt berörs 2 000 män i åldern 50 till 70 år som skulle ha valts ut slumpmässigt för provtagning, skriver Allians för Skåne.

Regionrådet Gilbert Tribo (L) beklagar att testningen behöver skjutas upp.

"Men samtidigt måste vi ge vården det andrum som de behöver för att prioritera det extraordinära läge som vi befinner oss i", säger han i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons