Annons

The Spotnicks-gitarristen Bo Winberg är död

Musik • Publicerad 3 januari 2020
Bo Winberg. Arkivbild.
Bo Winberg. Arkivbild.Foto: Anders Wejrot / TT
Bo Winberg (längst till höger i bild) med Bo Starander, Ove Johansson och Björn Thelin under en konsert med The Spotnicks 1966.
Bo Winberg (längst till höger i bild) med Bo Starander, Ove Johansson och Björn Thelin under en konsert med The Spotnicks 1966.Foto: TT

Bo Winberg, gitarrist i bandet The Spotnicks, är död skriver Göteborgs-Posten. Han avled natten mot fredagen, 80 år gammal.

Bo Winberg var med när The Spotnicks bildades 1961, och bandet blev snabbt internationellt uppmärksammat. Tillsammans med band som The Shadows och The Ventures ses de som stilbildande inom den instrumentala rockmusiken från 1960-talet. Över 40 studioalbum hann det bli innan The Spotnicks lade ner förra året.

Annons

2013 tog bandet emot Göteborgs Spårvägars kulturpris.

– Man blir lätt rörd, vi är ju i ett bra sällskap om man säger så. Det är bara att tacka och ta emot. Jag vet inte vad mer det finns att säga, om jag skulle berätta hela sanningen bakom Spotnicks så skulle jag få stå här i en vecka, berättade Bo Winberg för GP i samband med att priset delades ut.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons