Annons

Thunberg byter Twitternamn efter tv-blunder

Nöje • Publicerad 4 januari 2020
Foto: Claudio Bresciani / TT

Greta Thunberg heter för tillfället inte Greta Thunberg på Twitter. Den svenska klimataktivisten, som har 3,85 miljoner följare på plattformen, har tillfälligt bytt namn till Sharon.

Namnbytet sker efter att ett klipp från det brittiska underhållningsprogrammet "Celebrity Mastermind" blivit viralt, skriver BBC.

Annons

I programmet får skådespelaren Amanda Henderson, känd från BBC:s långkörare "Casualty", frågan om vilken svensk klimataktivists tal som samlats i boken "No one is too small to make a difference" från 2019.

Amanda Henderson kan inte svaret och gissar på "Sharon", och ett klipp på ögonblicket sprids nu som en löpeld i sociala medier med miljontals visningar.

Greta Thunberg har vid flera tillfällen tidigare ändrat i sin Twitterprofil när hennes namn kommit på tal i offentliga sammanhang.

När USA:s president Donald Trump i december beskrev den svenska klimataktivisten som en person som "måste ta tag i sina aggressionsproblem, och sedan gå och se en bra gammal film med en vän" valde Thunberg att byta presentationstexten på sin Twitterprofil till:

"En tonåring som jobbar på sina aggressionsproblem. Tar det just nu lugnt och ser en bra gammal film med en vän".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons