Annons

Tidsreseäventyr blir SVT:s julkalender

Tv • Publicerad 2 januari 2020
SVT:s julkalender "Panik i tomteverkstan" var fjolårets julkalender. Arkivbild.
SVT:s julkalender "Panik i tomteverkstan" var fjolårets julkalender. Arkivbild.Foto: SVT

Efter "Panik i tomteverkstan" fortsätter SVT att satsa på ett klassiskt jultema i tv-kalendern. Expressens tv-blogg Spoiler alert skriver att årets kalender kommer att heta "Mirakel" och beskrivs som en "magisk julsaga och ett tidsreseäventyr".

Manuset skrivs av Peter Arrhenius, som gjort Viaplay-serien "Ingen utan skuld", avsnittsmanus till "Heder" och "Svartsjön" och ungdomsböcker om tidsresenären Fanny Falk. För regin står Calle Åstrand, som bland annat regisserade "Kenny Starfighter" och "Nisse Hults historiska snedsteg".

Annons

Inspelningen av "Mirakel" sker under våren och det är ännu inte officiellt vilka skådespelare som är knutna till serien, som förstås börjar sändas i SVT den 1 december.

"Det blir en form av tidsreseäventyr där det uppstår en stor dos situationskomik i krocken mellan två världar", skriver Johanna Gårdare, programchef för SVT Barn, till Expressen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons