Annons
Nyheter

Tillväxten i OECD bromsar in

Ekonomi • Publicerad 17 januari 2022
Den ekonomiska aktiviteten i OECD-området avtar. På bilden (tagen i december i fjol) syns Volkswagens fabrik i Wolfsburg i Tyskland.
Den ekonomiska aktiviteten i OECD-området avtar. På bilden (tagen i december i fjol) syns Volkswagens fabrik i Wolfsburg i Tyskland.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Den starka återhämtningen efter det första pandemiåret 2020 kan nu komma att sakta in i OECD-området. En färsk rapport (OECD Composite leading indicators), som bygger på bland annat företags orderböcker, konfidensindikatorer, långa räntor och nybilsregistreringar, visar på en inbromsning. Framför allt i vissa länder.

Kanada, Tyskland, Italien och Storbritannien visar på en minskning i den ekonomiska aktiviteten. I Japan, samt i Europa i stort, råder tillväxt. Även i USA råder tillväxt, om än lägre än genomsnittligt.

I tillväxtländer som Ryssland fortsätter tillväxten, liksom i Kina, även om den ligger under den långa trenden. I Brasilien har tillväxten minskat rejält, enligt OECD.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons