Annons
Nyheter

Tio år för en lång rad sexbrott mot pojke

Under nio år utsattes en pojke för ett hundratal våldtäkter och sexuella övergrepp. Nu döms en 55-årig man till tio års fängelse, skriver .
Brott • Publicerad 15 juni 2022
En 55-årig man döms av Göteborgs tingsrätt till tio års fängelse för mer än 100 våldtäkter eller andra sexuella övergrepp på en pojke. Arkivbild.
En 55-årig man döms av Göteborgs tingsrätt till tio års fängelse för mer än 100 våldtäkter eller andra sexuella övergrepp på en pojke. Arkivbild.Foto: Adam Ihse / TT

Övergreppen startade när mannen flyttat in hos den då femårige pojkens familj i Göteborg. Mannen sa till pojken att det som hände var deras "hemlighet". Ibland var mannen barnvakt för pojken.

Den sista våldtäkten skedde när pojken var 14 år. Sedan gick några år till, innan han vågade berätta för sin familj om vad han blivit utsatt för.

Annons

Mannen döms för 55 grova våldtäkter och 50 grova sexuella övergrepp. Han nekar till allt, med undantag för en enda sexuell handling. I mannens bostad hittades en kamera, med en videofilm som visade ett av övergreppen.

55-åringen ska betala nästan 700 000 kronor i skadestånd till pojken, enligt tingsrättens dom.

Han döms även för innehav av en mängd grov barnpornografi, där innehållet till stor del betecknas som särskilt hänsynslöst.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons