Annons

Tionde nollan i Bundesliga för Lindahl

Det blev en ny storseger för Wolfsburg när Hedvig Lindahl ännu en gång höll tätt mellan stolparna i den tyska storklubben.
Fotboll • Publicerad 1 mars 2020
Hedvig Lindahl höll tätt igen för Wolfsburg. Arkivbild.
Hedvig Lindahl höll tätt igen för Wolfsburg. Arkivbild.Foto: Marcio Jose Sanchez

Borta mot Jena, jumbo i den tyska högstaligan, blev det seger med 6–0 i en match där den svenska landslagsmålvakten höll nollan för tionde gången i Bundesliga den här säsongen.

Danska stjärnan Pernille Harder inledde målskyttet för Wolfsburg från straffpunkten efter sex minuter. Ungerskan Zsanett Jakabfi och Ewa Pajor, från Polen, ökade sedan på med två mål var fram till 5–0 innan Pia-Sophie Wolter satte det slutresultatsdefinierande 6–0-målet med kvarten kvar att spela.

Annons

Wolfsburg befäster därmed serieledningen i Bundesliga. Detta i och med att tvåan Bayern München, med svenska landslagsspelaren Amanda Ilestedt i startelvan, bara fick med sig 2–2 från sin bortamatch mot Duisburg och nu har hela åtta poäng upp till förstaplatsen.

För både Hedvig Lindahl och Amanda Ilestedt väntar nu ett ligauppehåll på knappt en månad. Båda spelarna är uttagna i det svenska landslaget som på onsdag inleder Algarve Cup i Portugal med match mot Tyskland.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons