GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bussolycka i Värmdö – fyra allvarligt skadade

Olycka • Publicerad 22 november 2021
Ett tjugotal personer ska ha skadats, varav fyra allvarligt, i en bussolycka i Värmdö, öster om Stockholm.
Ett tjugotal personer ska ha skadats, varav fyra allvarligt, i en bussolycka i Värmdö, öster om Stockholm.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ett tjugotal personer ska ha skadats, varav fyra allvarligt, i en bussolycka i Värmdö, öster om Stockholm. Bussen kolliderade med en bärgningsbil, och bussföraren är en av de svårt skadade. Han fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Totalt är ett 20-tal skadade, i varierande omfattning. Ytterligare tre är allvarligt skadade, men inte livshotande, och resten – ett 15-tal – är lindrigt skadade, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Samtliga av de skadade ska ha färdats i bussen. Skadeläget för föraren i bärgningsbilen är inte känt av polisen.

Polis och räddningstjänst larmades vid 9.20-tiden på morgonen, efter att de båda fordonen krockat på länsväg 222, Stavsnäsvägen, vid Skeppsdalsström.

Enligt polisen rådde det svår halka i området.

Vägen är helt avstängd vid olycksplatsen.

Rättad: I en tidigare version angavs fel efternamn för polisens presstalesperson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.