Annons
Nyheter

Tog selfies vid fort – dödades av blixten

Indien • Publicerad 12 juli 2021
Åskmoln över staden Noida i den indiska delstaten Uttar Pradesh. Arkivbild.Foto: Altaf Qadri/AP/TT

De var i full färd med att ta selfies i stormen vid ett 1100-talsfort i indiska Jaipur när blixten plötsligt slog ner. Elva miste livet vid den historiska byggnaden, rapporterar public servicekanalen BBC.

I det övriga Indien dödades ytterligare ett fyrtiotal personer av blixtnedslag under söndagen, skriver nyhetsbyrån AFP. De flesta omkom i Uttar Pradesh, som är den mest folkrika delstaten. Totalt ska minst 53 personer ha dött i söndagens åskstormar.

Annons

Premiärminister Narendra Modi har meddelat att anhöriga till dödsoffren och de som skadats ska få ekonomisk kompensation.

Åskväder är vanligt under de årliga monsunregnen i Indien, som brukar vara mellan juni och september. 2019 dödades 2 900 personer i landet av blixtnedslag, enligt officiell statistik.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons