Annons
Nyheter

Tolv åtalas för mutbrott

Brott • Publicerad 19 januari 2021
Nya åtal kring härvan runt it-företaget Labcenter har väckts. Arkivild.
Nya åtal kring härvan runt it-företaget Labcenter har väckts. Arkivild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Tolv personer som nu är eller tidigare har varit anställda av Region Östergötland åtalas för mutbrott, skriver Corren.se.

Elva av dem misstänks för tagande av muta, efter att ha tagit emot presentkort och elektroniska prylar till ett totalt värde av 58 000 kronor från det numera nedlagda it-utbildningsföretaget Labcenter. Den tolfte personen åtalas för medhjälp till tagande av muta samt trolöshet mot huvudman.

Annons

Samtliga nekar till brott.

I höstas åtalades sex anställda på Riksgälden för mutbrott efter att ha tagit emot presentkort och en tv-spelskonsol från Labcenter i slutet av 2015 och början av 2016.

Tidigare har även bland annat anställda vid Lantmäteriet, Transportstyrelsen, Sjöfartsverket och flera svenska regioner utretts för att ha tagit emot mutor från företaget.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons