Annons
Nyheter

Tonåring döms för filmad våldtäkt på toalett

Brott • Publicerad 12 april 2023
En tonåring döms för våldtäkt, kränkande fotografering och olaga integritetsintrång. Arkivbild.
En tonåring döms för våldtäkt, kränkande fotografering och olaga integritetsintrång. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En tonåring döms för våldtäkt mot en 14-årig flicka på en toalett i ett köpcentrum. Eftersom delar av övergreppet filmades och filmklippet spreds vidare döms han också för kränkande fotografering och olaga integritetsintrång, rapporterar Kristianstadsbladet.

Den dömde har hävdat att det inte är han som syns på filmklippet och att han fått det skickat till sin mobil. Han var åtalad för ytterligare ett fall av barnvåldtäkt mot samma flicka, men i den delen frias han eftersom flickan själv sagt att det inte skedde mot hennes vilja.

Kristianstad tingsrätt tar också hänsyn till att åldersskillnaden mellan de båda inte är så stor. Tonåringen döms till ungdomsvård och 110 timmars ungdomstjänst. Han ska också att betala 130 000 kronor i skadestånd till flickan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons