Annons
Nyheter

Tonåring sköts i foten – människorov misstänks

En pojke i tonåren sköts i foten i Tensta i nordvästra Stockholm under lördagskvällen. Polisen utreder händelsen som grov misshandel, grovt vapenbrott och människorov.
Brott • Publicerad 11 juli 2021
En pojke i tonåren sköts i foten i Tensta i går kväll. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Personen som skottskadades i Tensta i nordvästra Stockholm på lördagskvällen var en pojke i tonåren. Han är fortsatt kvar på sjukhus men är inte allvarligt skadad.

Händelsen rubricerades initialt som försök till mord, men ändrades under natten till grov misshandel. Polisen arbetar också efter rubriceringarna grovt vapenbrott och människorov.

Annons

– Vi gör den bedömningen efter omständigheterna. Vi har dels pratat med brottsoffret, men också dragit en del slutsatser utifrån vad vi har sett hittills, säger Carina Skagerlind, presstalesperson i region Stockholm.

Än så länge finns ingen fastställd brottsplats.

– Det kan ha hänt på flera ställen. Det är något vi jobbar vidare med under dagen, säger Carina Skagerlind.

Polisen arbetade under natten för att utreda vad som hänt genom att prata med personer som rört sig i området, ett arbete som kommer att fortsätta under dagen.

– Vi fortsätter att bygga upp en bild. Vi har ganska god kännedom om personerna och vilka som eventuellt kan vara inblandade i det här. Men vi kommer också att prata med fler vittnen.

Än så länge har ingen frihetsberövats och polisen söker efter fler vittnen i Tensta med omnejd.

– Det här skedde strax före 22, men det är också intressant om man reagerat på något tidigare under kvällen, säger Carina Skagerlind.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons