Annons
Nyheter

Tonåringar begärs häktade efter mord i Skogås

Två tonåringar, 15 och 16 år, begärs häktade misstänkta för inblandning i mordet på en 15-årig pojke i Skogås söder om Stockholm, meddelar Åklagarmyndigheten.
Brott • Publicerad 4 februari 2023
Två tonåringar begärs häktade misstänkta för inblandning i mordet på en 15-årig pojke i Skogås söder om Stockholm den 28 januari.
Två tonåringar begärs häktade misstänkta för inblandning i mordet på en 15-årig pojke i Skogås söder om Stockholm den 28 januari.Foto: Jessica Gow/TT

15-åringen anhölls i torsdags misstänkt för mord. 16-åringen är misstänkt för underlåtenhet att avslöja brott och skyddande av brottsling.

Sedan tidigare är en 17-åring häktad misstänkt för medhjälp till mord.

Annons

Häktningsförhandlingarna kommer antagligen att äga rum under söndagen, enligt Åklagarmyndigheten.

Det 15-åriga mordoffret sköts inne på en restaurang i Skogås centrum den 28 januari. Pojken fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Sedan juldagen, då en känd gängkriminell man sköts till döds i Rinkeby, har skottlossningarna och explosionerna i Stockholmsområdet avlöst varandra.

Den 20 januari beslutade polisen att inleda en så kallad särskild händelse med anledning av våldsspiralen. Regionpolischef Mattias Andersson sade då att våldet har sin grund i tre olika pågående konflikter.

Förra veckan meddelade polisen att man genomfört ett 30-tal gripanden kopplade till våldsvågen. Många av de misstänkta är mycket unga. Flera är under 15 år och överlämnade till socialtjänsten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons