Annons

Tortorella döms till böter för domarsågning

Den kontroversiella NHL-tränaren John Tortorella är i blåsväder ännu en gång.
Nu har 61-åringen, som tränar Columbus, dömts till 20 000 dollar – motsvarande nästan 200 000 kronor – av NHL.
Ishockey • Publicerad 2 januari 2020
John Tortorella döms till böter. Arkivbild
John Tortorella döms till böter. ArkivbildFoto: Gene J. Puskar/AP/TT

Detta efter att John Tortorella svarat för en rejäl sågning av domarna efter 2–3-förlusten på straffar mot Chicago i helgen.

Tortorella ansåg att klockan borde ha backats drygt en sekund i slutet av förlängningen, vilket i så fall hade inneburit att Zach Werenskis bortdömda mål skulle ha godkänts och därmed blivit segermålet. Men i stället dömdes fullträffen bort för att tiden var slut – och i straffläggningen blev Columbusmålvakten Joonas Korpisalo knäskadad, och blir borta i omkring en månad.

Annons

– Domarna gjorde inte sitt jäkla jobb och nu har vi förlorat matchen och vår målvakt, dundrade Tortorella bland annat – ackompanjerat av ett antal dundrande handslag i bordet – efteråt.

NHL tilldömer också Tortorella 25 000 dollar – motsvarande ungefär 230 000 kronor – i villkorliga böter om han gör sig skyldig till "liknande olämpligt beteende" före den 29 december 2020.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons