Annons
Nyheter

Tre coronafall – då hotar nedstängning i Perth

Australien • Publicerad 2 maj 2021
Australien har lyckats hålla spridningen av covid-19 på en låg nivå. Arkivbild från Sydney.
Australien har lyckats hålla spridningen av covid-19 på en låg nivå. Arkivbild från Sydney.Foto: Mark Baker/AP/TT

Australiens fjärde största stad riskerar att försättas i en andra lockdown på mindre än en månad sedan tre personer testat positivt för covid-19.

Western Australias premiärminister Mark McGowan säger att myndigheterna i delstatens huvudstad – som i förra veckan kom ur en tre dagar lång nedstängning som infördes efter ett rapporterat coronafall – är i högsta beredskapsläge.

Annons

– Jag vill undvika en ny lockdown. Jag vet hur mycket det påverkar folks liv och företagen men om vi måste gå in i en ny lockdown så gör vi det, säger McGowan.

I centrum för de nya rapporterade fallen står en 20-årig student som arbetar som säkerhetsvakt på ett hotell. De andra två smittade bor ihop med 20-åringen och arbetar som matleverantörsbud.

Australien har lyckats hålla smittspridningen under pandemin på en låg nivå. Landet, med omkring 25 miljoner invånare, har totalt rapporterat 29 800 smittade och 910 döda.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons