Annons
Nyheter

Tre döda i tromb i västra Ryssland

Ryssland • Publicerad 4 augusti 2021
En annan tromb drar fram, här i USA. Arkivbild.
En annan tromb drar fram, här i USA. Arkivbild.Foto: Eric Anderson/AP/TT

Tre personer, bland dem ett barn, dödades när huset de befann sig i sveptes i väg av en tromb i västra Ryssland under tisdagen. Över tio personer skadades i ovädret, enligt räddningstjänsten.

– Det var fyra personer i grannhuset när det lyftes upp. Det påminde om en scen i sagan "Trollkarlen från Oz". Huset vreds. Nu intensivvårdas en kvinna som befann sig i huset, berättar vittnet Vasilisa för den statliga nyhetsbyrån Ria Novisti.

Annons

Tromben uppstod i länet Tver nordväst om Moskva, i samband med ett åskoväder där det stormade med vindhastigheter på 25 meter per sekund.

– Det är inte så ovanligt med tromber i de områdena. De kan uppstå upp till hundra gånger per år. Däremot händer det sällan att väderfenomenet drabbar bostadsområdena, säger meteorologen Nikita Popovnin till tv-kanalen Dozjd.

I flera bostadsområden har strömmen delvis slagits ut. I staden Andreapol har ovädret förstört 65 villor, uppger den statskontrollerade ryska nyhetsbyrån Tass. I byn Kartunj har elstolpar fällts och 18 av byns 20 hus har förstörts.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons