Annons

Tre döms för explosion i fastighet i Malmö

Brott • Publicerad 4 april 2019
Natten till den 9 september förra året utlöstes en explosion i ett bostadshus i Malmö. Nu döms flera personer för dådet. Arkivbild.
Natten till den 9 september förra året utlöstes en explosion i ett bostadshus i Malmö. Nu döms flera personer för dådet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Malmö tingsrätt dömer två män till fängelse i 2 år och 10 månader respektive ett år för allmänfarlig ödeläggelse efter en explosion i en fastighet i Malmö i fjol. En kvinna döms till ett års fängelse för medhjälp till samma brott, medan en fjärde åtalad frikänns för anstiftan. Samtliga har förnekat brott.

Det var i september i fjol som en fastighet skakades av en kraftig explosion utanför en lägenhetsdörr på femte våningen. Ingen människa kom till skada, men de materiella skadorna bland annat på hissen uppskattas ha kostat 136 000 kronor. Enligt åklagaren låg en konflikt om en större skuld bakom dådet.

Mannen som fick det längre straffet döms också för grovt vapenbrott, medan ytterligare två män döms för anstiftan till grovt vapenbrott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons