Annons
Nyheter

Tre gripna för uppmärksammad dödsmisshandel

Spanien • Publicerad 6 juli 2021
Stora demonstrationer anordnades på måndagen efter dödsmisshandeln. Bilden är tagen i Madrid.
Stora demonstrationer anordnades på måndagen efter dödsmisshandeln. Bilden är tagen i Madrid.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Två män och en kvinna har gripits efter en dödsmisshandel i spanska staden A Coruña i helgen.

Motivet bakom dådet är ännu inte helt fastställt. 24-årige Samuel Luiz attackerades på väg hem från en nattklubb där han tillbringat kvällen.

Annons

Men eftersom vittnen till brottet, däribland Luiz vänner som var med honom under kvällen, sagt att personerna som attackerade honom ropade homofobiska skällsord misstänker många att dådet var ett hatbrott.

Gatorna i Madrid och Barcelona fylldes under måndagen av demonstranter med regnbågsflaggor och krav på bättre skydd för hbtq-personer.

Efter att ett dussintal personer kommit för att vittna om kvällen har polisen under tisdagen kunnat gripa tre personer, samtliga mellan 20 och 25 år. Utredningen pågår fortfarande och fler gripanden kan komma, meddelar den spanska polisen på Twitter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons