Annons
Nyheter

Personer saknas efter villabrand

Det är ännu oklart om någon människa har omkommit i den brand som rasade i en villa söder om Trollhättan på torsdagsmorgonen.
Brand • Publicerad 8 juli 2021
Personer saknas efter en villabrand söder om Trollhättan. Räddningstjänsten fick larmet på torsdagsmorgonen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Räddningstjänsten fick in larmet vid halv sjutiden på morgonen och arbetade under dagen med släckningsarbetet.

Polisens tekniker beräknar kunna göra en genomgång av brandplatsen under fredagen, när brandplatsen har svalnat, enligt Jenny Widén, presstalesperson på polisen i region Väst.

Annons

Det var på torsdagseftermiddagen fortfarande oklart om det fanns några personer kvar inne i den övertända byggnaden.

– Vi kan inte bekräfta det förrän det är helt klarlagt. Vi har uppgifter på att det har befunnit sig personer i huset. Skulle det vara så så kommer vi att undersöka det och underrätta anhöriga innan jag kommer att kunna bekräfta någonting, säger Jenny Widén.

En förundersökning om grov mordbrand har inletts, vilket enligt polisen är rutin när det brinner i bostäder och det är oklart vad som har hänt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons