Annons

Tre skolchefer avskedas i Eskilstuna

Tre chefer på en gymnasieskola i Eskilstuna har avskedats efter att ha brutit mot interna regler, avtal och lagstiftning.
Utbildning • Publicerad 20 december 2019
Tre skolchefer har avskedats i Eskilstuna. Arkivbild.
Tre skolchefer har avskedats i Eskilstuna. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

De tre ska bland annat ha hyrt ut parkeringsplatser till skolans medarbetare i utbyte mot kontanter.

– Det som är extra allvarligt är att detta skett systematiskt, troligen under flera år. Vad gäller kontanthanteringen saknas det bokföring och kvitton och pengarna har inte ingått i kommunens redovisning, säger Ingrid Sköldmo, chef för barn- och utbildningsförvaltningen, till Eskilstunakuriren.

Annons

Cheferna ska också ha köpt material av skolans medel utan att redovisa det på rätt sätt.

– Det saknas kvitton utan att vi vet vad inköp gått till. De otillbörliga inköpen gäller inköp på en elektronikfirma. Det rör sig om 100 000 kronor, säger Ingrid Sköldmo till P4 Sörmland.

Kontanthanteringen vad gäller parkeringsplatserna har polisanmälts av barn- och utbildningsförvaltningen. Förvaltningsledningen har också gett det oberoende revisionsföretaget KPMG i uppdrag att utreda skolans hantering och kontroll av kontanter samt otillbörliga inköp.

Enligt förvaltningen ska undervisningen fortgå som vanligt och man har också förstärkt skolledningen med rektorer från andra skolor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons