Annons
Nyheter

Tre tryffeljägare i Syrien dödade av IS

Syrien • Publicerad 11 mars 2023

Tre personer som letade tryffel misstänkts ha dödats och 26 andra civila kidnappats av terrorrörelsen IS i norra Syrien. Uppgifterna kommer från Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar Syrienkriget från Storbritannien.

Enligt SOHR ska beväpnade män, troligen anslutna till IS-celler, ha dödat de tre personerna i öknen sydost om Aleppo. Attacken utfördes nära positioner som kontrolleras av pro-iranska styrkor.

Annons

Årligen, mellan februari och april, letar hundratals fattiga syrier efter tryffel i den vidsträckta syriska öknen – ett känt gömställe för jihadister och som också är fullt av landminor.

Sedan februari har nästan 140 personer, av dem 120 civila, som gett sig ut för att leta tryffel dödats i anfall utförda av IS eller av minor som placerats där av extremister, enligt observatoriet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons