Annons
Nyheter

Treårig pojke död – sköts på Västbanken

Mellanöstern • Publicerad 5 juni 2023
Israeliska soldater på Västbanken. Arkivbild.
Israeliska soldater på Västbanken. Arkivbild.Foto: Majdi Mohammed/AP

En treårig palestinsk pojke som i förra veckan sköts av israeliska styrkor i ett samhälle i närheten av Ramallah på Västbanken har avlidit av sina skador.

Pojken skottskadades på torsdagen och har sedan dess vårdats på sjukhus. Hans liv gick dock inte att rädda "trots omfattande ansträngningar från vårdpersonalen", enligt sjukhuset.

Annons

Även treåringens far skadades vid händelsen. För AFP har fadern efteråt berättat att de satt i en bil för att besöka några familjemedlemmar när de plötsligt besköts.

I ett uttalande kort efter händelsen uppgav den israeliska armén att "angripare sköt i riktning mot samhället Neveh Tzuf" och att "soldater stationerade i närheten svarade genom att avfyra ett antal kulor". Detta resulterade i två skadade palestinier, varav en var treåringen, enligt armén som "beklagade att icke-stridande skadats".

Hittills i år har minst 156 palestinier och 21 israeler dödats inom ramen för den israelisk-palestinska konflikten, enligt AFP:s sammanställning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons