Annons
Nyheter

Tredje person död i olyckan i Båstad

Två personer i 20-årsåldern omkom i en trafikolycka i Båstad under natten till lördagen. Nu bekräftar polisen att även en tredje man har dött.
Olycka • Publicerad 1 maj 2022
En tredje person har konstaterats avliden efter den allvarliga olyckan i Båstad där en lastbil körde på en minibuss. Arkivbild.
En tredje person har konstaterats avliden efter den allvarliga olyckan i Båstad där en lastbil körde på en minibuss. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Tyvärr är han avliden sedan i lördags kväll. Hans anhöriga är underrättade, säger Stefan Bergkrans, på polisens utredningsjour i Helsingborg, till Sydsvenskan.

Den allvarliga olyckan inträffade klockan 03.45 på lördagen. Strax före det hade räddningstjänsten fått in larm om att en minibuss fattat eld vid E6 söder om Östra Karup strax utanför Båstad.

Annons

De sex personer som färdades i minibussen gick ut, varpå en lastbil körde på bussen som i sin tur slungades mot personerna, uppger polisen.

Alla de sex personer som färdades i bussen är i 20-årsåldern.

Lastbilschauffören, en 27-årig man, greps i samband med olyckan. Enligt Sydsvenskan har brottsrubriceringen ändrats till vållande till annans död i samtliga tre fall.

Det är fortfarande okänt vad som orsakade olyckan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons