Annons
Nyheter

Trudeau om festande influerare: Idioter

Kanada • Publicerad 8 januari 2022
En grupp resenärer har blivit strandade i Mexiko sedan flygbolag vägrat att ta dem med tillbaka till Kanada. Arkivbild.
En grupp resenärer har blivit strandade i Mexiko sedan flygbolag vägrat att ta dem med tillbaka till Kanada. Arkivbild.Foto: Marco Ugarte/AP/TT

De bar inte munskydd, festade högljutt och skickade runt en flaska vodka på ett chartrat plan på väg från Montreal till Mexiko. Flygresenärerna – varav flera influerare – har kallats "idioter" av Kanadas premiärminister Justin Trudeau som konstaterat att beteendet är ett "slag i ansiktet" för alla som följer covidrestriktionerna.

Resan till Cancún skedde den 30 december men stöket fick Sunwing Airlines att ställa in hemresan. Flera andra flygbolag har vägrat att ta sig an de omkring 130 strandade passagerarna, som bland annat inkluderar lokala dokusåpaprofiler.

Annons

Men nu har 27 personer återvänt hem, enligt kanadensiska uppgifter som BBC rapporterar om.

19-åriga Rebecca St Pierre vann resan på Instagram. Hon isolerar sig nu i Mexiko sedan hon testat positivt för covid-19 och uppskattar att omkring 30 personer från planet har fått samma testresultat.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons