Annons
Nyheter

Trump: En förolämpning mot vårt land

USA:s tidigare president Donald Trump, som åtalats för 34 fall av bokföringsbrott, säger att rättsprocessen mot honom är en "förolämpning mot vårt land".
– Jag trodde aldrig att något sådant här kunde hända i USA.
USA • Publicerad 5 april 2023
USA:s tidigare president Donald Trump talade inför hundratals inbjudna i sitt hem Mar-a-Lago.
USA:s tidigare president Donald Trump talade inför hundratals inbjudna i sitt hem Mar-a-Lago.Foto: Evan Vucci/AP/TT

Expresident Donald Trump hade en fullmatad tisdag som började med att han åtalades vid en domstol i New York för 34 fall av bokföringsbrott. Direkt efter att domstolsförhandlingarna var avslutade begav sig Trump till flygplatsen La Guardia och tog sitt kampanjplan hem till Mar-a-Lago i Florida.

Klockan 02.30 svensk tid mötte den 76-årige Trump flera hundra supportrar, bidragsgivare och politiska allierade som bjudits in till expresidentens strandnära bostad i södra Florida.

Annons

Från en scen, smyckad med USA-flaggor, berättade Trump för de inbjudna att "vänsterradikala" åklagare runt om i landet är ute efter att sätta dit honom till varje pris.

Trump sade, precis som han gjorde inför domstolen i New York tidigare på dagen, att han inte gjort sig skyldig till något av de brott han åtalas för.

– Det enda brott jag begått är att utan fruktan försvara vårt land från dem som vill förstöra det, sade Donald Trump.

I talet, som var en blandning av kommentar gällande åtalet och presidentvalskampanj, räknade den tidigare presidenten upp flera andra utredningar som pågår mot honom. Han talade också om den höga inflationen och brottsstatistik och andra politiska teman. Även Ukrainakriget och USA:s uttåg ur Afghanistan samt politiska rörelser globalt nämndes.

Donald Trump konstaterade även att "vårt land är på väg åt helvete".

– Vi ska göra USA stort igen, avslutade den tidigare presidenten sitt knappt 30 minuter långa tal.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons