Annons
Nyheter

Trump hyllar stormningen av Kapitolium

USA • Publicerad 9 juni 2022
Trumpanhängare försöker ta sig förbi polis och vakter utanför Kapitolium den 6 januari 2021. Arkivbild.
Trumpanhängare försöker ta sig förbi polis och vakter utanför Kapitolium den 6 januari 2021. Arkivbild.Foto: John Minchillo/AP/TT

Donald Trump vägrar erkänna sig besegrad och hyllar ännu en gång de anhängare som deltog i stormningen av Kapitolium i Washington den 6 januari i fjol.

Han gör det bara timmar innan offentliga utfrågningar om stormningen startar i kongressen, utfrågningar som sänds i de flesta stora tv-kanaler i USA.

Annons

"Den 6 januari var inte bara en protest, det var en del av den största och bästa rörelsen i vår nations historia för att göra USA fantastiskt igen", skriver den förre presidenten på sin egen sociala plattform Truth social, rapporterar AFP.

Utfrågningarna kommer att tv-sändas under bästa sändningstid på torsdagskvällen i USA (natten till fredag, svensk tid) och ytterligare minst två dagar nästa vecka. De flesta tv-kanaler direktsänder, men inte Trumps favoritkanal Fox News. De ska enligt The New York Times i stället bland annat visa program som förmedlar en mer Trumpvänlig vinkel av händelserna i januari 2021.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons