Annons

Trump i par med flera på golfbanan

USA • Publicerad 2 januari 2020
Donald Trump besökte en golfbana vid minst 86 tillfällen under förra året. Arkivbild
Donald Trump besökte en golfbana vid minst 86 tillfällen under förra året. ArkivbildFoto: Peter Morrison/AP/TT

Donald Trump tillhör en lång rad av amerikanska presidenter som älskar golf och han äger också flera golfklubbar. Sedan han tillträdde som president för tre år sedan har han besökt golfklubbar vid 252 tillfällen, rapporterar CNN. Bara förra året var Trump vid en golfbana minst 86 gånger.

Även den tidigare presidenten Barack Obama var en stor golfsupporter och spelade 333 golfrundor under sina åtta år som president. En av dem som kritiserade Obamas golfspel var just Donald Trump, som bland annat ansåg att det var ett slöseri med skattemedel.

Annons

Men både Obama och Trump ligger en bra bit efter Dwight Eisenhower som spelade 800 golfrundor under sina åtta år som USA:s president 1953–1961, skriver Golfweek. Bara ett fåtal presidenter har avstått från golfspelandet, däribland Teddy Roosevelt, Harry Truman och Jimmy Carter.

Rättad: I en tidigare version angavs fel år för när Trump besökt en golfbana 86 gånger.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons