Annons
Nyheter

Trump och två av hans barn kallas att vittna

Den amerikanske ex-presidenten Donald Trump, dennes dotter Ivanka Trump och äldste son Donald Trump junior har kallats för att avlägga vittnesmål i en utredning om misstänkt bedrägeri i familjens företagsgrupp Trump Organization.
USA • Publicerad 3 januari 2022
USA:s tidigare president Donald Trumps dotter Ivanka Trump och son Donald Trump|junior har tillsammans med sin far kallats att vittna i en utredning om misstänkt bedrägeri i familjens företagsgrupp Trump Organization. Arkivbild.Foto: Evan Vucci/AP/TT

Det är chefen för delstaten New Yorks justitiedepartement, Letitia James, som står bakom inkallelsen.

Uppgiften återfinns i dokument som lämnades till en domstol på måndagen och där det framgår att Letitia James kallar delar av Trumpfamiljen att vittna "i samband med en utredning som rör värderingen av fastigheter som ägs eller kontrolleras" av Trump och hans företag Trump Organization.

Annons

Familjen Trump väntas kräva att vittnesinkallningen hävs.

I början av december lämnade expresident Donald Trump, i ett försök att få stopp på utredningen om affärsverksamheten, in en stämningsansökan mot Letitia James.

I stämningsansökan, som överlämnades till en federal domstol, hävdar Trump att utredningen kränker hans författningsenliga rättigheter samt att den är "ett illa dolt försök att skada Trump och hans medarbetare".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons