Annons
Nyheter

Trump i Trump Tower inför domstolsbesök

USA:s tidigare president Donald Trump har anlänt till sitt hem i Trump Tower på Manhattan i New York inför tisdagens domstolsförhandling.
USA • Publicerad 3 april 2023
Donald Trump anländer till Trump Tower i New York.
Donald Trump anländer till Trump Tower i New York.Foto: Yuki Iwamura/AP/TT

Trump lämnade sitt hem i Mar-a-Lago i delstaten Florida på måndagskvällen och landade på flygplatsen La Guardia bevakad av ett stort pressuppbåd.

76-årige Trump, som åter kandiderar att bli president i USA, reste i sitt kampanjplan från Florida.

Annons

Republikanen Trump valde att kommentera rättsprocessen via den egna sociala plattformen Truth social. Han skrev, som så ofta med versaler: "De är inte ute efter mig, de är ute efter er – och jag står bara i deras väg!"

I samband med avresan kom uppgifter att Trump valt att utse ytterligare en advokat som ska försvara honom i rätten. Advokaten och tidigare åklagaren Todd Blanche sällar sig därmed till Trumps advokater Susan Necheles och Joe Tacopina.

Detaljer om domstolsförhandlingen är ännu inte fastställda. Procedurfrågor om öppenhet för allmänhet och reportrar ska avgöras i samband med förhandlingen.

Men New Yorks borgmästare Eric Adams varnar dem som överväger att genomföra våldsamma protester i samband med domstolsförhandlingen.

– Vårt budskap till de bråkmakare som funderar på att komma till vår stad i morgon är enkelt: behärska er, sade Adams på en presskonferens.

Trump kommer att formellt åtalas, bli fotograferad, lämna fingeravtryck och möta en domare under tisdagen. Processen tar vanligtvis ett par timmar, och domstolen har sagt att Trump inte ska behandlas annorlunda än andra amerikanska medborgare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons