Annons
Nyheter

Trump stämmer sin tidigare advokat Cohen

USA:s före detta president Donald Trump stämmer sin tidigare advokat Michael Cohen på motsvarande runt 5,2 miljarder kronor, enligt mediebolaget Fox News.
USA • Publicerad 12 april 2023
USA:s tidigare president Donald Trump. Arkivbild.
USA:s tidigare president Donald Trump. Arkivbild.Foto: Matias J Ocner/Miami Herald via AP/TT

En stämningsansökan på omkring 30 sidor ska ha lämnats in till en domstol i delstaten Florida. Stämningsansökan hävdar att advokat Cohen har brutit mot tystnadsplikten och anklagar Cohen för att ha skott sig på Trump.

Cohen ska också ha brutit mot kontrakt som han skrivit under när han verkade för Trump.

Annons

Stämningsansökan lämnas in en vecka efter det att Trump förklarat sig oskyldig till 34 åtalspunkter om grovt bokföringsbrott med syfte att dölja grövre brott i en domstol i New York. Åtalet gäller pengar som betalats ut för att tysta porrskådespelaren Stephanie Clifford, känd som Stormy Daniels. Enligt Fox News ska Trumps stämningsansökan mot Cohen inte ha med det fallet att göra.

Michael Cohen har erkänt att han betalade ut pengar till Clifford, men har sedan sagt att Trump ersatt honom för utgifterna. Cohens vittnesmål var avgörande för åklagare när åtalet väcktes mot Trump.

2018 dömdes Cohen till tre års fängelse samt att betala omkring en halv miljon kronor i skadestånd för att bland annat ha brutit mot kampanjfinansieringslagar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons