Annons
Nyheter

Tryffeljägare dödade av IS i Syrien

Syrien • Publicerad 16 april 2023

Åtminstone 26 personer som letade tryffel i öknen misstänkts ha dödats av terrorrörelsen IS i Syrien, rapporterar Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar Syrienkriget från Storbritannien.

Under den senaste tiden har flera liknande attacker ägt rum mot människor som gett sig ut i öknen för att samla tryffel.

Annons

Flera av de dödade var civila och minst tio var regimvänliga soldater, enligt SOHR.

Händelsen ägde rum i centrala delen av landet, i öknen öster om Hama.

Den syriska öknen är känd för att producera kvalitetstryffel. Årligen, mellan februari och april, letar hundratals fattiga syrier efter tryffel i den vidsträckta syriska öknen – ett känt gömställe för jihadister och som också är fullt av landminor.

Sedan februari har nästan 200 personer, de flesta civila, som gett sig ut för att leta tryffel dödats i anfall utförda av IS eller av minor som placerats där av extremister, enligt observatoriet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons