Annons

Tuffa dagar för dubbeljobbande Baryard

Sportchefen Malin Baryard Johnsson gör det inte lätt för ryttaren Malin Baryard Johnsson.
Hoppningens startfält i hästshowen i Friends arena imponerar.
Ridsport • Publicerad 27 november 2019
Både sportchef och ryttare. Malin Baryard Johnsson har några hektiska dagar framför sig i Friends arena.
Både sportchef och ryttare. Malin Baryard Johnsson har några hektiska dagar framför sig i Friends arena.Foto: Jessica Gow/TT

Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona hade inga svårigheter att få landslagsryttarna att vika första advent åt ett besök i Solna. Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Fredrik Jönsson bildade de senaste VM- och EM-lagen tillsammans med Baryard Johnsson.

Nu tävlar de mot varandra.

Annons

De övriga fem svenska inslagen har alla visat vad de går för. Nyligen eller tidigare. Stephanie Holmén, Evelina Tovek, Douglas Lindelöw, Angelica Augustsson Zanotelli och Alexander Zetterman har samtliga meriter från världscupen och/eller mästerskap.

Formstarka namn

Men det stannar inte där. Då och då under säsongen har Baryard Johnsson gått in i rollen som sportchef för Sweden International Horse Show. Det är hennes jobb att sköta det internationella inslaget.

Hon har lockat, pockat – och lyckats få några riktigt tunga namn till Friends.

– De vill komma hit. Det är många nya namn, ryttare som inte varit här tidigare, men det är framför allt flera formstarka namn. Vi har ettan (Ben Maher) och tvåan (Darragh Kenny) från Global Champions Tours super-GP i Prag i förra veckan, på plats. Det ska bli roligt och tufft, inte minst för mig som ryttare, säger Baryard Johnsson.

Siktar högt med Indiana

Hon siktar högt med mästerskapshästen Indiana.

– Jag kommer med en häst som är fräsch och i form. Jag har höga förhoppningar och förväntningar på min egen insats.

TT: Har statusen på hopptävlingarna i Friends arena ökat bland dina internationella kollegor?

– Jag tycker att vi har lyckats skapa en fantastisk tävling som ryttarna tycker väldigt mycket om. Vi är fyrstjärniga, har bra prispengar och man vill ha bra tävlingar året om. För varje år har det blivit lite lättare att få hit bra namn men det är för att vi gör ett jättebra evenemang, säger Baryard Johnsson.

TT: Vilka ryttare är du mest nöjd med att du fick hit?

– Allihopa, skulle jag vilja säga, men med tanke på förra veckan i Prag är det kul att vi fick hit Ben Maher och Darragh Kenny.

Börjar tidigare

Annons

Nytt för i år är att hoppningen inleds redan på torsdagen, med en 1,40-klass. Sedan stegras det mot söndagens grand prix.

– Jag tror att man kommer att se många förstahästar redan på torsdagen, som uppvärmning inför fredagens stora klass. Och sedan kommer GP på söndag. Det är upplagt lite som fyradagarstävlingarna ofta är, med en vilodag (lördag). Det är egentligen bara positivt, säger Malin Baryard Johnsson.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons