Annons
Nyheter

Tufft år för färjerederierna – många uppsagda

Ekonomi • Publicerad 1 januari 2021
Såväl Tallink-Silja Line som Viking Line har tvingats säga upp många anställda som en följd av pandemin. Arkivbild.
Såväl Tallink-Silja Line som Viking Line har tvingats säga upp många anställda som en följd av pandemin. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Pandemin slog hårt mot färjerederierna som kör trafik över Östersjön från Stockholm – och 2020 blev ett tufft år.

Tallink-Silja Line har sagt upp 450 personer av de som jobbar på fartygen och konkurrenten Viking Line har sagt upp 45, rapporterar P4 Stockholm. Det tredje rederiet som utgick från Stockholm, Birka Cruises AB, lade ner sin verksamhet helt i somras.

Annons

Större delen av personalen i både Tallink-Silja Line och Viking Line har varit korttidspermitterad sedan i våras efter att rederierna har sett stora passagerartapp.

Viking Line har tappat drygt 62 procent av passagerarna jämfört med 2019, medan Tallink-Silja Line har tappat cirka 70 procent.

– Över koncernen så ligger halva vår flotta upplagd i dagsläget, så det är klart att det är väldigt tufft, säger Erika Janson, kommunikationschef på Tallink-Silja Line, till P4.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons