1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Fullträff av Kittel – som kräver mer inför OS

Patrik Kittel vinkade och viftade glatt med hatten. EM-publiken visade sin uppskattning.
Han hade bjudit på främsta prestationen i en kür med Well Done.
Men till OS måste det bli bättre.
Patrik Kittel nådde personbästa i küren med Well Done. Han avslutade EM med en sjundeplats.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Förbundskaptenen Bo Jenå sammanfattar den totala svenska insatsen med beröm godkänt tack vare bronset i lagtävlingen. Men han påpekar också vikten av att jobba med detaljerna. Det var lite för många spridda skurar av tekniska misstag hos ryttarna.

Kittel håller med:

– Vi ska vara stolta över att ha tagit medalj, för så lätt är det inte, men vad jag tar med mig hem är att vi måste slipa ännu mera på precisionen. När man ser på de bästa, som tyskarna (tog alla tre medaljerna i küren), sitter allt.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

– Där missar vi, vi har småfel och det drar ned marginalerna. Vi måste vara mer kritiska till vad som är bra och lite mindre bra och inte nöja oss för fort.

82,296 räckte till åttonde plats.

– Vi hade några missar, men jag är väldigt nöjd med henne, säger Kittel.

Skaffade erfarenhet

För Therese Nilshagen och Juliette Ramel handlade EM-küren i stället om insättningar på erfarenhetskontot. Procenten gav inte resultatmässigt bra betalt i hettan i Rotterdam. Tanken är att den förvärvade rutinen ska ge utdelning när det drar ihop sig i Tokyo om ett år.

Nilshagen åker hem till sin bas i Löningen i Tyskland, ett par timmars resa från EM-arenan Kralingse Bos, med ett lagbrons och goda insikter i vad som måste vässas till äventyret i Japan nästa sommar.

78,946 för küren och 11:e plats på Dante var inte dåligt, men inte i närheten av vad ekipaget har kapacitet att få av domarna.

Matt Dante i hettan

Det kom lite för många misstag här och där.

– På det hela taget är jag ändå nöjd. Jag är en väldigt självkritisk människa men det är ingen idé att gräva ned sig. Jag är glad för min häst och vissa saker var bra, men jag kände av veckan i honom i dag, säger Nilshagen.

– Det var väldigt varmt att rida och jag märkte en viss matthet hos honom. Det var lite kämpigt för oss båda. Vi fick inte vårt personbästa direkt, men det är som det är.

TT: Hur sammanfattar du ditt EM?

– Det är jätteroligt att åka hem med ett lagbrons, men på grund av tekniska fel har vi tyvärr inte kunnat visa hur bra vi egentligen är när vi är i form. Han har blivit starkare, har fått bättre bärighet, men vi ska bara få bort de tekniska felen.

Kommunicera bättre

TT: Vilka är metoderna för att jobba bort dem?

– Man skulle kunna tro att vi har problem med bytena hemma, men så är det inte. När en viss nervositet kommer hos mig eller hästen... vi måste lära oss att kommunicera bättre i spända lägen, säger Nilshagen.

TT: Planerna för den närmaste framtiden?

– Man drömmer redan om Tokyo så klart. Det är något jag har i bakhuvudet redan nu. Dante är 13 nästa år och i en bra ålder. Nu ska vi hem och andas ut båda två. Sedan ska vi göra en så bra plan som möjligt för att bli aktuella för Tokyo, säger Nilshagen.

Tävla mer i kür

För Juliette Ramel var EM-küren debut med det nya programmet – och ekipagets blott andra fria program. Något som förklarar låga 74,346 procent, svårigheterna på banan och 13:e-platsen.

– Han blev för het, han gick i gång för mycket. Vi har mest koncentrerat oss på grand prix och grand prix special, säger Ramel.

För att ta en av tre platser i förbundskaptenen Jenås OS-lag väntar en satsning på kür med Buriel.

– Man måste göra det, för att hästen ska vänja sig. Det går inte att träna sig till att vara i den här miljön med mycket publik, säger Ramel.

Läs mer

Ystad

Misshandel: Slog kvinna i ansiktet – för att hon inte hade cigaretter

Oprovocerade misshandeln skedde när kvinnan var ute med hunden.

Ystad

Ombyggnad: Färre p-platser oroar

Parkering byggs om.

Skurup

Skurup: Företagare slår tillbaka: ”Vill plocka politiska poäng”

Företagare känner sig påhoppad med anklagelser om barnarbete

Fotboll

Sjöbo vann med tennissiffror: ”Bränner ändå åtta-tio frilägen”

Sjöbo besegrade FC Hessleholm med 6–0.

Fotboll

Janstorp tog andra raka: ”Det var löjligt bra”

Janstorp dominerade första halvtimmen och vann till slut med 6–3.

Nyheter

Kostnaderna för åskskador slår rekord i år – så här skyddar du dig

Det varma vädret innebär större risk för åskväder, som i sin tur kan föra med sig skador på fastighet och hemelektronik.