GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tunisiens president lovar följa lagen

Tunisien • Publicerad 29 juli 2021
Foto: Hedi Azouz/AP/TT

Tunisiens president Kaïs Saied försäkrar att han kommer följa landets lagar och "försvara friheten". Under torsdagen har Saied utsett Ridha Garsalaoui, en tidigare säkerhetsrådgivare, till inrikesminister.

Tidigare i veckan avsatte presidenten premiärministern, stängde ned parlamentet och avskedade ett antal höga tjänstemän, vilket fått omvärlden att vända blickarna mot Tunis.

Kritiker i och utanför parlamentet jämställer presidentens agerande med en kupp, medan Saied själv åberopar grundlagens artikel 80, som under "extraordinära omständigheter" ger presidenten verkställande maktbefogenheter.

Tunisiens befolkning väntar på att presidenten även ska utse en ny premiärminister och ge något slags fingervisning om hur han tänker leda landet ut ur krisen.

– Ingen har blivit gripen. Ingen har blivit fråntagen sina rättigheter. Lagen har följts till punkt och pricka, sade presidenten i ett tal till nationen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.