Annons
Nyheter

Tunnel i Stockholm öppnar efter tekniskt fel

Trafik • Publicerad 10 februari 2023
Söderledstunneln stängdes på grund av ett tekniskt fel men har nu börjat öppnas igen enligt Trafikverket. Arkivbild.
Söderledstunneln stängdes på grund av ett tekniskt fel men har nu börjat öppnas igen enligt Trafikverket. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Söderledstunneln i Stockholm stängdes av vid 12.20-tiden på fredagen på grund av ett tekniskt fel – men har nu börjat öppna igen, enligt Trafikverket som inte har någon prognos för när trafiken i tunneln kan återupptas helt.

– Man börjar öppna tunneln igen, jag vet inte riktigt i vilken ände men vi ser en ljusning. Det är inte tvärstopp längre men det tar säkert ett tag innan den öppnas helt, och innan köerna släpper för de kan pågå i flera timmar, säger Trafikverkets presskommunikatör Katarina Wolffram.

Stängningen gjordes av säkerhetsskäl sedan ett kretskort i en dator gått sönder. Det tekniska felet ledde till att elektroniska skyltar inte fungerade, och även till att trafikledningen inte hade möjlighet att övervaka trafiken och stänga tunneln om det exempelvis skulle uppstå en brand.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons