Annons
Nyheter

Kvinna mördad i Örebro – person anhållen

En kvinna i femtioårsåldern dödades och en yngre kvinna vårdas på sjukhus med kritiska skador efter ett våldsdåd i Örebro på lördagskvällen.
En person har anhållits misstänkt för mord och mordförsök.
Brott • Publicerad 12 februari 2023
En kvinna har avlidit av sina skador sedan hon utsatts för våld i en bostad i Örebro. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Brotten inträffade i en lägenhet i Örebro. Polisen larmades dit vid 19.30-tiden på lördagen efter det att grannar sett och hört något som pågick i lägenheten. Skadorna misstänks ha orsakats med ett tillhygge, enligt polisen.

– Det har använts mycket grovt våld, säger polisens presstalesperson Sophia Jiglind.

Annons

Kvinnan som vårdas på sjukhus är i 25-årsåldern och har trots sina skador kunnat förhöras av polis. Det är oklart vad de två offren har för relation.

På söndagseftermiddagen meddelade polisen att en person har gripits och anhållits misstänkt för mord och mordförsök.

Gripandet skedde i en fastighet i Örebro län, och gick lugnt till. Polisen vill inte gå ut med några uppgifter om den anhållne personen eller dennes relation till kvinnorna.

– Dessvärre kan jag inte ge någon mer information överhuvudtaget, eftersom vi inte vill riskera att påverka utredningen. Vi har mängder av utredningsåtgärder att jobba vidare med, säger Jiglind.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons