Annons
Nyheter

Två anhållna efter knivdåd

Brott • Publicerad 13 januari 2023
En ung man och en ung kvinna har anhållits misstänkta för mordförsök efter dubbla knivskärningar i Valsta den 3 januari. Arkivbild.
En ung man och en ung kvinna har anhållits misstänkta för mordförsök efter dubbla knivskärningar i Valsta den 3 januari. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Två personer har anhållits misstänkta för att ha knivskurit två personer i Valsta i Märsta norr om Stockholm. Det rör sig om en ung man och en ung kvinna, meddelar polisen på sin hemsida.

Brottsrubriceringen är försök till mord. Händelserna inträffade sent på eftermiddagen den 3 januari. Enligt polisen är motivet okänt, men dåden bedöms inte vara kopplade till organiserad brottslighet eller gäng.

Annons

"Vi tittar givetvis på liknande brott i polisområdet för att utreda om dessa kan sammankopplas. Utredningen fortsätter med full kraft genom såväl inre spaning som operativa åtgärder", säger Gustaf Silfverstolpe, gruppchef för grova brott i polisområde Stockholm nord, på polisens hemsida.

De misstänkta greps i torsdags kväll efter "ett intensivt utredningsarbete".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons