Annons
Nyheter

Två döda i villa – polisen utreder dubbelmord

Två personer har hittats döda i en villa i Vallentuna utanför Stockholm.
Polisen hittade personerna när de letade efter en försvunnen person. En förundersökning om mord är inledd och en stor polisinsats pågår på den förmodade brottsplatsen.
Brott (TT) • Publicerad 16 januari 2020
Två personer har hittats döda i en villa i Vallentuna utanför Stockholm. Polisen misstänker att de har mördats.
Två personer har hittats döda i en villa i Vallentuna utanför Stockholm. Polisen misstänker att de har mördats.Foto: Christine Olsson/TT

Det var vid 18-tiden på onsdagskvällen som polisen begav sig till huset i Vallentuna för att leta efter en försvunnen person.

– Vi fick in ett samtal 17.51 från en person som var orolig och ville anmäla sin vän försvunnen, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Annons

– När vi åkte till dennes bostad anträffade vi två personer som var döda.

Omständigheten kring dödsfallen fick polisen att inleda en förundersökning gällande mord.

En stor polisinsats har pågått kring villan sedan i går kväll och fortsätter i dag. Ett område kring brottsplatsen har spärrats av.

– Den tekniska undersökningen pågår fortfarande, säger Bryngelsson.

Misstanken om mord gäller båda personerna. Polisen vill dock inte gå in på några detaljer gällande det misstänkta brottet eller om uppgifter till Aftonbladet om att en bil efterlysts som en del i utredningen.

– Utredningen är i ett sådant tidigt skede så vi kan inte kommentera det, säger Bryngelsson.

Ingen person har gripits eller frihetsberövats.

Polisen har klassat ärendet som en särskild händelse vilket innebär att större resurser kan sättas in i utredningsarbetet.

Foto: Christine Olsson/TT
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons