Annons
Nyheter

Två får sänkt straff efter dödsmisshandel

Brott • Publicerad 3 november 2022
Hovrätten för västra Sverige meddelade på torsdagen dom i målet där en rullstolsburen man misshandlats till döds. Arkivbild.
Hovrätten för västra Sverige meddelade på torsdagen dom i målet där en rullstolsburen man misshandlats till döds. Arkivbild.Foto: Micke Larsson/TT

Hovrätten ändrar domen och sänker straffet för två av de tre män som i tingsrätten dömdes för mordet på en rullstolsburen man i Göteborg.

Det var i oktober i fjol som mannen misshandlades svårt i en hiss och en dryg vecka senare avled av sina skador.

Annons

I augusti dömdes tre män till livstids fängelse för mord i Göteborgs tingsrätt. Domen överklagades och hovrätten för västra Sverige fastställer nu domen för en av männen.

"Hovrätten kommer fram till att utredningen visar att en av männen har utövat våld genom sparkar och stampningar på offrets huvud och att den åtalade mannen har varit likgiltig inför att offret skulle dö", skriver rätten i ett pressmeddelande.

Vad gäller de andra två anser hovrätten inte att bevisningen räcker för att döma dem som gärningsmän. De döms i stället för medhjälp till mord och får 16 års fängelse vardera.

En ledamot i hovrätten var skiljaktig i fråga om rubricering och påföljd.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons